Hoe vaak komt het bij jou voor dat er iemand jarig is en je denkt… wat geef ik hem of haar nu weer? Het is best lastig om met goede cadeau ideeën te blijven komen. Dat geldt niet alleen voor een verjaardag, maar ook voor een huwelijk, een geboorte of een verhuizing. Het is namelijk ook voor jezelf leuk om met iets origineels te komen. Om het enthousiaste gezicht voor je te zien van degene die niet alleen blij is met het cadeau, maar ook nog eens verrast is door het gegeven item. Om je daarbij te helpen vind je in dit blog de leukste cadeau ideeën voor verschillende gelegenheden. Handig om te bewaren, zodat je altijd een lijstje met tips achter de hand hebt.

Ideeën per cadeau gelegenheid

Er zijn veel verschillende gelegenheden waarvoor je een cadeautje nodig kunt hebben. Denk aan:

 1. Verjaardagscadeau
 2. Cadeau om een ander te bedanken
 3. Cadeau om iemand sterkte te wensen
 4. Huwelijk cadeau
 5. Cadeau voor iemand die verhuisd is
 6. Cadeau voor een geboorte
 7. Zwangerschap cadeau
 8. Cadeau om te laten zien dat je aan iemand denkt

Verjaardagscadeau

Een verjaardagscadeau is anders dan de andere gelegenheden vrij breed. Het enige waar je rekening mee moet houden is het budget en de interesse van de jarige. Waar houdt hij of zij van? Waar spendeert de jarige veel tijd aan? Is er iets waarin de jarige de laatste tijd extra geïnteresseerd is? Of, verras hem of haar en geef een verjaardagscadeau dat jij mooi vindt. Met een persoonlijk bericht natuurlijk, om te laten weten waarom je het cadeau geeft. Maakt het cadeau direct een stukje specialer.

Cadeau om een ander te bedanken

Heeft iemand iets voor jou gedaan waar je de ander voor wilt bedanken? Dan is het leuk om dit niet alleen in woorden uit te drukken, maar ook een klein cadeautje te geven. Dit hoeft niet groot te zijn, hierbij gaat het om het gebaar. Het is dan leuk als het bedankt cadeau past bij hetgeen waarvoor je de persoon bedankt of juist iets waar jij blij van wordt. Denk aan een lekkere zeep, autoparfum of lief sieraad.

Cadeau om iemand een hart onder de riem te steken

Het is moeilijk om te zien als een dierbare door een lastige periode gaat. Het belangrijkste dat je dan kunt doen is er voor hem of haar zijn. Dat kan door langs te gaan of een telefoontje te plegen. Maar extra lief is het om een cadeautje te geven. Een sterkte of beterschap cadeau hoeft niet heel bijzonder te zijn. Het gaat erom dat je laat zien dat je aan hem of haar denkt. Dit kan bijvoorbeeld een cadeau zijn waarbij de ander wat afleiding heeft, zoals een mooi boek. Of juist een cadeau waarbij hij of zij even tijd voor zichzelf kan nemen. Denk aan lekkere skincare producten.

Huwelijk cadeau

Gaat er iemand trouwen? Dan is het leuk om een cadeau met een groep te geven. Dan kan je net iets meer uitpakken. Dan kan je denken aan ieders favoriete wijn, met daarbij persoonlijke uitleg. Maar ook leuk en verrassend is om iedere deelnemer een mooi cadeau te laten kiezen. Alles apart in te pakken en als een huwelijkscadeau te geven. Een groot uitpak-feest voor het bruidspaar! Oh en die persoonlijke boodschap blijft natuurlijk een must.

Cadeau voor iemand die net verhuisd is

Een verhuizing is de start van een nieuw avontuur. Een spannende en leuke tijd voor de nieuwe bewoners. Dan kan je de bewoners feliciteren met een fles wijn of een bos bloemen. Maar; kans is groot dat hun huis binnen de kortste keren volstaat met bloemen en de kelder gevuld is met wijn waarbij ze al snel niet meer weten van wie ze welke wijn gekregen hebben. Leuker is dus om een cadeau voor een nieuwe woning te geven dat ofwel praktisch is of dat mooi past in het interieur. Denk bij praktische cadeaus aan een mooie messenset of mooie afwasmiddelset. Bij een stijlvol cadeau kan je denken aan een mooi koffietafelboek over interieur. Origineel en succes verzekerd!

Cadeau voor een geboorte

Een geboorte is een prachtig en vooral life-changing event voor de ouders. De wereld staat even stil en op zijn kop. Er is een nieuw mensje dat deel uitmaakt van het gezin. En dan mag jij op bezoek komen! Maar wat neem je dan mee als cadeau? Een rompertje? Saai en daar groeit de kleine binnen de kortste keren uit. Leuker is een geboorte cadeau dat unieker is. Denk aan een tandendoosje voor later, of een mooie opbergzak voor aan de box of de wieg. Fijn, want die kleintjes (of de ouders…) verzamelen nogal wat spulletjes.

Zwangerschap cadeau

Een geboorte is mooi, maar ook zo bijzonder is de zwangerschap voorafgaand aan de geboorte. Er gebeurt zoveel! Het kleintje groeit in de buik en de moeder merkt allerlei veranderingen bij zichzelf op. Het is daarom superlief om de aanstaande ouder(s) een mooi cadeautje te geven. Om ze te laten merken hoe bijzonder deze periode ook is. Denk bij een zwangerschap cadeau aan een mooie ketting of mooi armbandje die symbool staan voor deze tijd.

Cadeau om te laten zien dat je aan iemand denkt

Soms wil je een dierbare gewoon even verrassen. Gewoon, omdat je je realiseert hoeveel de ander voor je betekent. Een goede vriend of vriendin, lief familielid of fijne collega. Zo’n cadeautje hoeft dan niet bijzonder of groot te zijn. Het gaat om het gebaar. Zoals een fijn zeepje, een lief armbandje of autoparfum voor degene die vaak onderweg is. Een brievenbuscadeau is dan geschikt. En fijn; de ontvanger hoeft niet thuis te zijn om jouw verrassing aan te nemen.

Het is natuurlijk leuk om een cadeau fysiek te geven, maar soms lukt dat niet. Dan kan je een cadeau online naar de ander opsturen. Ingepakt en met persoonlijke boodschap. Zo is het alsnog een grote verrassing. Wellicht nog wel groter, omdat de ontvanger niet op een cadeautje zat te wachten. Extra speciaal dus.

Veel plezier met het uitzoeken én het geven of versturen van een cadeautje!

Blog delen

Topic

Volg ons

Gerelateerde berichten

 • Wil je iemand verrassen maar vind je het lastig om een mooi persoonlijk cadeau te vinden? Dit overzicht gaat jou zeker weten helpen. Ik run Coco Cadeau al een lange tijd en met mijn ...

 • Is er een speciale gelegenheid waar je een cadeau voor nodig hebt, maar ben je niet in de gelegenheid om langs te gaan? Dan is een cadeau versturen per post dé oplossing. Maar hoe ...

 • Een mooi cadeau voor iemand vinden is niet altijd eenvoudig. Helemaal niet als het om belangrijke mensen in ons leven gaat. Of om speciale momenten. Want dan willen we uiteraard graag ons best doen ...